Τοποθεσία

To Aqua Oliva Resort βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την όμορφη παραλία της Αγίας Παρασκευής, στα Σύβοτα. Η παραλία Αγία Παρασκευή, ανήκει στο χωριό Πέρδικα, είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και χαλίκι, στη μέση κυριολεκτικά ενός καταπράσινου τοπίου. Ακριβώς απέναντι από την παραλία και σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή, υπάρχει ένα καταπράσινο νησάκι που μπορεί κανείς να το επισκεφτεί κολυμπώντας. Η θάλασσα είναι ζεστή και έχει κάτι το εξωτικό. Σπάνια έχει κύμα και στην αρχή της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας-Παρασκευής.

 

Πως θα φτάσετε:

Από Βόρεια Ελλάδα πολύ εύκολα μέσο Εγνατίας Οδού! Μετά τα Ιωάννινα κατευθυνθείτε προς Ηγουμενίτσα και από εκεί είναι άλλα 24χλμ. για τα Σύβοτα. Η Αγία Παρασκευή είναι  περίπου 15’ με το αυτοκίνητο από τα Σύβοτα. Στην διαδρομή από Ηγουμενίτσα μέχρι το ξενοδοχείο θα βρείτε και πινακίδες που σας κατευθύνουν στο ξενοδοχείο.

Από Αθήνα θα πάρετε την εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου. Αθήνα – Κόρινθος – Ρίο, Αντίρριο – Μεσολόγγι, ακολουθήστε την Ιόνια οδό και θα πάρετε την κατεύθυνση «Άρτα – Ιωάννινα». – Αμφιλοχία- Ακτιο – Μενίδι (Χωριό) – Πλαταριά – Σύβοτα.

Αξιοθέατα 

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος, καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά. Επίσης, σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται ενδιαφέροντα σημεία με φυσική ομορφιά, ιστορία και γραφικότητα όπως Ζάλογγο, Νεκρομαντείο, Δωδώνη, Ζαγοροχώρια, Κοιλάδα του Βίκου, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα, Άρτα.

Λαογραφικό Μουσείο Σύβοτα

Στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται μαζί με την βιβλιοθήκη σε αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταριάς, έχουν συγκεντρωθεί αντικείμενα που έχουν σχέση με την ζωή, τα επαγγέλματα και το νοικοκυριό που υπήρχε στο χωριό τις παλαιότερες εποχές.

Άλλες Παραλίες 

Γαλλικός, Ζέρη, ΔΕΗ, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Αμμος, Μικρή Αμμος, Μέγα Ντράφο, Πισίνα